Bagaimana untuk berdagang Bitcoin seperti peniaga profesional

Dagangan mata wang kripto ialah salah satu trend pelaburan yang paling hangat hari ini baca laporan penuh. Berdagang adalah perniagaan yang menguntungkan ramai, dan dengan tujuan yang baik. Dagangan dalam mata wang kripto tersedia 24/7 dan tidak dikawal secara berpusat. Manipulasi harga telah dihapuskan. Ia juga mudah untuk berdagang dan terdapat banyak peluang.

Bitcoin ialah mata wang kripto yang popular di kalangan pedagang. Ini adalah satu mata wang kripto antara banyak. Harga Bitcoin yang tidak menentu adalah satu lagi faktor utama yang telah menyumbang kepada peningkatan mata wang alternatif. Dalam perhimpunan mata wang kripto pada 2017, kebanyakan altcoin meningkat bersama dengan Bitcoin.

Panduan Dagangan Bitcoin: Panduan untuk bermula

Bukan rahsia lagi bahawa ramai orang yang mendakwa telah membuat berjuta-juta dengan melabur dalam Bitcoin, berbuat demikian pada masa harga Bitcoin masih sangat rendah. Terutamanya bagi mereka yang membeli Bitcoin sebelum 2016 dan menunggu untuk melihat harganya melonjak. Ia adalah peluang yang hebat, tetapi pasaran merosot pada 2018. Majoriti keuntungan yang dibuat pada 2018 telah hilang. Walaupun anda masih boleh berdagang mata wang kripto secara spekulatif, adalah lebih baik untuk melabur sebaliknya.

Dagangan hari Bitcoin

Harga Bitcoin tidak menentu dan berubah dengan ketara sepanjang hari. Bitcoin adalah aset yang boleh didagangkan kerana turun naiknya, yang serupa dengan pergerakan pasangan forex yang tidak menentu. Bitcoin boleh menawarkan turun naik yang lebih besar. Apa yang boleh dilakukan untuk mendapat manfaat? Bot Perdagangan Bitcoin boleh melakukan pengangkatan berat. Platform dagangan kripto mengatakan mereka mempunyai bot yang akan menganalisis pasaran untuk anda, membuat dagangan bagi pihak anda dan menutup dagangan. Robot dagangan kripto mengendalikan selebihnya. Ia akan mengurus selebihnya. Apa yang anda perlu lakukan ialah memilih parameter yang anda inginkan.

Untuk berdagang Bitcoin, sebaiknya pelajari cara Bitcoin berfungsi dan cara ia mempengaruhi pergerakan harga. Permintaan adalah faktor utama dalam turun naik harga Bitcoin. Arah Bitcoin selalunya dipengaruhi oleh pembeli atau akaun yang besar. Arah perdagangan oleh ikan paus atau akaun besar boleh ditentukan dan anda boleh berdagang arah ini. Binance Futures menyediakan maklumat ini.

Penggunaan Penunjuk teknikal

Untuk menentukan kemungkinan pintu masuk, anda boleh menggunakan penunjuk teknikal. Penunjuk tidak begitu boleh dipercayai dengan sendirinya, jadi ia mesti digunakan bersama dengan maklumat tambahan. Adalah wajar untuk membandingkan sentimen antara akaun besar dan lebih kecil. OBV adalah antara penunjuk terbaik untuk berdagang Bitcoin. OBV ialah alat yang sangat baik untuk meramalkan arah aliran. Apabila OBV dan Bitcoin diselaraskan, adalah lebih baik untuk berdagang pergerakan kenaikan harga atau penurunan harga yang besar. Untuk menggunakan Strategi OBV lain, anda boleh menindih Carta Bitcoin dan Ethereum. Strategi wang pintar adalah berdasarkan tingkah laku awal Bitcoin dan Ethereum, diikuti dengan kegagalan untuk mematuhi tahap sokongan atau rintangan.

Berikut adalah contoh bagaimana wang berbeza. Berikut ialah perbezaan harga Bitcoin (BTC) berbanding Ethereum (ETH), berbanding dengan dolar A.S.. Platform dagangan Adalah penting untuk menggunakan platform yang menawarkan antara muka mesra pengguna untuk perdagangan dan mempunyai akses kepada pelbagai penunjuk. Platform ini, Trailing Crypto adalah salah satu yang paling popular. Sangat bagus kerana anda boleh bertukar antara platform dengan mudah menggunakan platform ini. Platform ini menyokong pelbagai jenis pesanan yang berbeza. Kunci API, pengesahan dua faktor dan langkah keselamatan lain digunakan untuk meningkatkan sambungan kepada pertukaran kripto. Pasangan Bitcoin dan juga pasangan mata wang kripto lain boleh didagangkan.

Leave a Reply