Sistem Dagangan Orang Dalam Boleh Berguna untuk Dagangan Saham

Majoriti peniaga saham berdagang di pasaran terbuka. Mereka membeli dan menjual saham berdasarkan keadaan pasaran semasa. Orang dalam, yang bekerja dengan syarikat yang memiliki saham yang mereka berdagang, mempunyai cara yang berbeza untuk berdagang saham mereka. Mereka tidak selalu berdagang di pasaran terbuka – lebih banyak petunjuk?

Jumlah dagangan dan sebarang data lain tentang dagangan tidak selalu direkodkan kerana ramai orang dalam melakukan dagangan mereka di pasaran yang berbeza daripada pedagang lain. Orang dalam boleh memperoleh banyak wang jika mereka membeli saham syarikat mereka di bawah harga pasaran dan mengelakkan yuran yang berkaitan dengan perdagangan biasa.

Penyelidik telah mengkaji korelasi antara perdagangan orang dalam dan pasaran saham. Aktiviti orang dalam sering menjadi tanda berita atau peristiwa besar dalam syarikat. Ini tidak selalunya penunjuk kerana SEC juga membuka mata dan telinganya, kerana aktiviti haram seperti ini sering berlaku. Sesetengah orang yang bekerja untuk syarikat ini memutuskan untuk menjual saham semata-mata kerana masalah kewangan peribadi atau membeli sesuatu yang mahal, seperti rumah.

Anda harus melihat profil syarikat sebelum melabur dalam mana-mana perniagaan baharu. Anda boleh menemuinya berhampiran carta dan graf mana-mana tapak kewangan dalam talian yang merangkumi statistik pasaran saham. Kebanyakan tapak web mempunyai bahagian yang dipanggil “Transaksi Orang Dalam” yang memperincikan sebarang perdagangan penting yang dibuat oleh orang penting dalam syarikat. Anda bukan sahaja harus memerhatikan dagangan orang dalam apabila anda membeli saham tetapi juga selepas itu, untuk memastikan anda mempunyai maklumat terkini.

Leave a Reply